новият спортен автомобил GR86 на Toyota, ще се появи на тазгодишния фестивал на скоростта на Goodwood, с безпрепятствено прехвърляне на курса за изкачване на хълма. Това е наследник, освен на име на Toyota GT86 и трябва да бъде продаден в Европа или по-късно тази година, или в началото на 2022 г. като нов съперник за Mazda MX-5 RF.
Реклама – Постът продължава по -долу

Подобно на своя предшественик, GR86 е плод на партньорството на Toyota с Subaru, споделяйки същата платформа и двигател като наскоро освежения Subaru BRZ. Toyota твърди, че е „участвала в приятелско съперничество“ с Subaru, за да разработи два нови спортни автомобили с различни герои.

New 2021 Nissan Z Sports Automobile стартира с 400 к.с.

Toyota GR86 се захранва от естествено аспириран 2,4-литров двигател с плосък четири „боксер“, който замества 2,0-литровия блок, открит в стария автомобил. Европейските спецификации тепърва ще бъдат потвърдени, но японската версия на автомобила произвежда 232 к.с. и 250 nm въртящ момент.
Това е 35bhp и 45nm много повече от автомобила, който замества, което показва, че GR86 ще получи от 0–62mph за 6,3 секунди или 1,1 секунди по -бързо от старата кола. Тези цифри могат да се променят, след като автомобилът е далеч от домашния пазар на Toyota.
Като стандарт, новият двигател ще бъде свързан с шестстепенна ръчна скоростна кутия, въпреки че Toyota ще предложи шестстепенна автоматична трансмисия като допълнителна допълнителна. И двете изпращат задвижване до задните колела през диференциал с ограничено приплъзване.

Leave a Reply

Your email address will not be published.